GÜNCEL

Başkan Turanlı: Arama kurtarma aracımızı belediyemize kazandırdık

ADIYAMAN (PHA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Belediyesi tam donanımlı arama kurtarma aracını itfaiye müdürlüğü araç filosuna kazandırdı.

Başkan Turanlı: Arama kurtarma aracımızı belediyemize kazandırdık

Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, yaptığı çalışmalarda ilçenin ihtiyacı olan araç ve ekipman eksikliklerini giderdiğini söyledi.
Yeni alınan araçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı,"Halkımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla itfaiye müdürlüğü bünyesine trafik kazalarına ve her türlü kurtarma olaylarına müdahale amacıyla çift kabinli ve tam donanımlı bir adet itfaiye kurtarma aracını Kahta Belediyesine kazandırdık. İlçemize hayırlı olsun. Hizmet için çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri utandırmasın, yaptığımız, yapacağımız güzel işlerde de bizleri muvaffak kılsın."Diye konuştu.
Yeni alınan arama kurtarma aracının özellikleri 
Trafik kazalarına müdahale amacı ile şarjlı kombi ayrıcı-kesici seti, beton, demir ve ağaç kesme motorları, deprem ve çeşitli afetlere müdahale olaylarında kullanılacak kaldırma yastıkları, küçük çaplı yangınlarda hızlı müdahale rotfire su ve köpüklü söndürme sistemi, duman ve zehirli gazların tahliyesi için büyük tahliye aspiratörü, jeneratör sistemi, teleskobik olay yeri led aydınlatma sistemi, araç kurtarma ve sabitleme için tampon çeki halatı, 4 adet temiz hava solunum cihazı, küçük kesici dremel spiral cihaz, kişisel koruyucu ekipman ve malzemeleri bulunmaktadır.
 

Kaynak : PHA

MasterMaster