SİYASET

Deva Partisinin Aday Tanıtım Toplantısına Yoğun İlgi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) , 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mersin’de yarışacak belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim startını verdi.

Deva Partisinin Aday Tanıtım Toplantısına Yoğun İlgi

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) , 31 Mart Yerel Seçimlerinde Mersin’de yarışacak belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim startını verdi. DEVA Partisi’nin yerel seçimlere yönelik bir süredir gerçekleştirdiği hazırlıkları sona ererken seçilen belediye başkan adayları ve meclis üyelerinin heyecanı misafirlerin dikkatinden kaçmadı. DEVA Partisi Mersin İl Başkanlığı önünde düzenlenen tanıtım toplantısına DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, sivil toplum kuruluşları, DEVA Partisi il ve ilçe yöneticileriyle beraber basın mensupları, çok sayıda vatandaşlar katıldı. DEVA Partisi Aday Tanıtım etkinliğinde bir konuşma yapan DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay: ”DEVA Partisi’nin serüveni 11 Mart 2020 yılında Genel Başkanımız Ali Babacan başladı. Bizlerde onunla beraber kol kola omuz omuza bu ülkede bir şeyleri değiştirebilirmiyiz, halkımıza biraz daha rahat nefes verdirebilirmiyiz müreffeh bir Türkiye’de yaşayabilmeleri için onlara değer katabilir miyiz diye yola çıktık. Mersinde göreve başladığımız 4 yıl içinde milletvekilimiz Mehmet Emin Ekmen ile beraber ikinci seçime hazırlanıyoruz. Belediye başkan adaylarımızın hepsi birbirinden liyakatli ve Mersin’e hizmet etmeye hazır ve nazır durumdalar” dedi.

MERSİN MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?

Belediyeciliğin yol, asfalt ve kanalizasyon hizmetlerinden ibaret olmadığını dile getiren DEVA Partisi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Güran Dinçer: ”Bir belediyenin en önemli görevi kente kimlik kazandırmaktır” ifadelerini kullandı. İktidarın Mersin’e yönelik yatırım programlarını eleştiren Dinçer: ”Kazanlı turizm alanı 2010’da 6 şirkete yer tahsil edildi. 2018’de temeli atıldı fakat bir avuç beton, bir avuç arı kovanı var. Hükümet arılara hizmet etti. Çukurova Havalimanı her yerel seçim ve genel seçimlerde açılışı yapılmayarak oyalandı. Silifke-Taşucu otoyolu hala faaliyete geçmedi. Bu süreçte iktidarın Mersin milletvekilleri nerede?” diye konuştu.

TOROSLARA KADIN ELİ DEĞECEK

DEVA Partisi Belediye Başkan aday tanıtım toplantısında Toroslar Belediye Başkan adayı Sultan Aydoğun’a yoğun ilgi. Toroslar bölgesinde ilk kez bir kadın adayın olması hem Toroslar halkı hem de partililer tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Başarılı iş insan olmasının yanı sıra sivil toplum kuruluşları tarafından takdirle karşılanan DEVA Partisi Toroslar İlk Kadın Belediye Başkan Adayı Sultan Aydoğan her kesimin takdiriyle karşıladığı kadın adayı olma başarısını yakalamış durumda. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Torolar Belediye Başkan Adayı Sultan Aydoğun yaptığı konuşmada şunları söyledi. Başkan Adayı Sultan Aydoğan “Toroslarda değişimi ve gelişimi bir kadın eliyle değiştireceklerini söylene Başkan Adayı Aydoğan Toroslar’da ilk defa bir kadın aday olduğunu ve bu nedenle çok çalışacaklarını başarılı bir seçim çalışması yaparak 31 Martta Allahın’da izniyle torolar belediye başkanlığı ilk kazanan bir kadın belediye başkanı olma ünvanını alacağım dedi. DEVA Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Sultan Aydoğan “ yılardır Toroslar İlçesinde yaşayan biri olarak birçok yerel seçimler gördüm ama hiçbir parti kadın aday göstermedi. Deva Partisi Genel Başkanımız sayın Ali Babacan artık toroslara bir kadın eli değmeli dedi. Sizin içinizden doğup büyüyen birini toroslar Belediye Başkan adayı olarak ben gösterdi ben toroslarda yaşayan vatandaşların bana verdiği güçle ve sizlerinde yardımıyla inşallah 31 yerel seçimlerini kazanarak artık torosların bir kadın belediye başkanı olacak dedi.”

MERSİN CEZALANDIRILIYOR

Mersin’in çok kimlikli yapısına atıfta bulunan Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen: ”Ankara’da, meclis komisyonunda, meclis genel kurulunda, basın toplantılarında Mersin’in dili ve sesi olmaya çalıştık. ÇED raporları iptal edilen Mersin ana konteyner limanından, bir türlü bitirilemeyen hava alanına, dalında çürüyen narenciyeden yapılamayan otoyollara kadar her bir konuyu bizzat bakanlarıyla, genel müdürleriyle görüşerek Mersin için hizmet etmeye çalıştık. Maalesef Mersin cezalandırılmaya devam ediliyor” dedi.

DEVA PARTİSİ MERSİN ADAYLARI KİMLERDİR?

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Dr. Güran Dinçer

Toroslar Belediye Başkan Adayı: Sultan Aydoğan

Aydıncık Belediye Başkan Adayı: Av. Yaren Yavuz Tel

Akdeniz Belediye Başkan Adayı: Emrah Şimşek

Yenişehir Belediye Başkan Adayı: Faik Tok

Mezitli Belediye Başkan Adayı: Dr. Nihat Özen

Tarsus Belediye Başkan Adayı: Ramazan Yıldırım

Erdemli Belediye Başkan Adayı: Dr. Sinem Yürü

Silifke Belediye Başkan Adayı: Kenan Demir

Mut Belediye Başkan Adayı: Fatma Çelik Kovan,

Gülnar Belediye Başkan Adayı: Hebib Yanaloğlu

Çamlıyayla Belediye Başkan Adayı: Av. Torun Caner Çakmak

Bozyazı: Belediye Başkan Adayı Musa Han Ünal

Süleyman AltınözSüleyman Altınöz