SİYASET

Soydan: “Ürünü dalında bırakmayacağız”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, üreticilere müjde vererek, “Yaşanan sıkıntıları yakından biliyoruz.

Soydan: “Ürünü dalında bırakmayacağız”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, üreticilere müjde vererek, “Yaşanan sıkıntıları yakından biliyoruz. Mersin’in marka değeri olan ürünlerin dalında kalmasına, üreticinin para kazanamamasına asla razı olamayız. Biz üreticimizin ürünlerini dalında bırakmayacağız” dedi. Mersin’in tarımı ile çiftçiler için özel projeler hazırladıklarını anlatan Soydan, Mersin’in geleceğini birlikte ve üretken belediyecilik anlayışı ile inşa edeceklerini kaydetti.

“Limonata markamız olacak, meyve kurutma tesisleri kuracağız”

Çiftçilerin zaman zaman yaşadığı sorunları çok iyi bildiğini anlatan Soydan, şunları söyledi: “Tarımla uğraşan hemşerilerimize destek olmak adına ve ürünlerinin daha iyi fiyatla piyasa değerinde faydalanmaları açısından, belediye soğuk hava depomuzu faaliyete geçireceğiz. Önemli ürünlerimiz var. Bunları sadece taze olarak tüketmeyi düşünmeyip, limonata markamız ile meyve kurutma tesislerini kuracağız. Bu sayede üreticimizi yalnız bırakmayacağız ve onları her zaman destekleyeceğiz.”

“Tarım A.Ş., Mersin’in tarımına büyük destek sağlayacak”

Daha önceki açıklamalarına değinerek Tarım A.Ş’yi kuracaklarını bir kez daha hatırlatan Serdar Soydan, “Tarım A.Ş bünyesinde tarımsal kooperatifleşmeye destek vereceğiz. Tarım A.Ş, ürünlerin kalitesi yükseltilecek, satış kapasitesi artırılacak ve plastik atıkları sulama borusuna dönüştürerek çiftçiye destek verecektir. Çiftçilik yapmak isteyen gençlere ve kadınlara Tarım A.Ş. ile destek verilecek" diye konuştu.

Süleyman AltınözSüleyman Altınöz