Yenişehir Belediyesi

Başkan Özyiğit Mersinde Borçu Olmayan Tek Belediye Biziz

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Yenişehir Belediyesi Türkiye’nin Mali Durumu En İyi Belediyelerinden Biridir.

Başkan Özyiğit Mersinde Borçu Olmayan Tek Belediye Biziz

Yenişehir Belediyesi 100 Milyon Borç İçinde İddiasına Yanıt Geldi. Cumhur İttifakı AK Parti’li Yenişehir Belediye Başkan adayı Kenan Peker’in, Yenişehir Belediyesi’nin 100 milyon TL’ye borcu olduğu yönündeki açıklamalarına, CHP’li Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’ten, “Kasada para var” yanıtı geldi. Yerel seçime kısa bir süre kala adayların belli olması ile siyaset arenası hareketlendi. Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı’nın Yenişehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan AK Parti’li Kenan Peker’in, Yenişehir Belediyesi’nin 100 milyon TL’ye borcu olduğu yönündeki açıklamalarına yanıt geldi. Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk partisi (CHP)’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sözde gerçek belediyecilik, özde iftira siyaseti” ile yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi; “Türk Lirası’nın değerinin düştüğü, satın alma gücümüzün azaldığı, halkımızın zor günler geçirdiği 5 yıllık hizmet dönemimizde, insanlık tarihinin en büyük pandemisini ve Cumhuriyet tarihinin en büyük afeti ile karşı karşıya kaldık. Tüm bu süreçlerde halkımızı asla yalnız bırakmadık, bahaneler üretmedik, tüm gücümüzle emek verdik. Bizler sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmeye çalışırken, ‘gerçek belediyecilik’ diyerek yola çıkan iktidar partisinin adayı ilk açıklamasında gerçek dışı beyanlarda bulunmuş, ‘içeriden bilgi aldığını’ söyleyerek, üstelik rakam vererek Belediyemizin borçlu olduğunu ifade etmiştir.

“BORÇLANMAYALIM’ DİYE HİÇBİR HİZMETTEN GERİ DURMADIK”

Başkan Özyiğit “Görev süremiz boyunca ‘borçlanmayalım’ diye hiçbir hizmetten geri durmadık, yeri geldi borçlandık, halkımıza hizmet götürdük ve borcumuzu da ödedik. Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir ve Türkiye’nin mali durumu en iyi belediyelerinden biridir. 13 Şubat 2024 tarihi itibariyle Belediyemizin banka hesaplarında 73 milyon 122 bin TL nakit bulunmaktadır. Siyasetin temeli dürüstlük, şeffaflık ve halkın çıkarlarına hizmet etmektir. Biz bu değerleri daima ön planda tutacak ve halkımız için sorumlulukla çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Süleyman AltınözSüleyman Altınöz